درخشش ستاره‌ای تنها در تصویر هابل

تصویر هابل یک ستاره تنها را نشان می‌دهد که روبروی یک کهکشان نامنظم می‌درخشد.

به گزارش وب ناسا و به نقل از دیجیتال‌ترندز، تصویر این هفته‌ی تلسکوپ فضایی هابل متشکل از دو تصویربرداری مختلف است که با هم ادغام شده‌اند. این ستاره که BD+۱۷ ۲۲۱۷ نام دارد بر روی پس زمینه‌ای از کهکشان نامنظم Arp ۲۶۳ می‌درخشد.

کهکشان‌های نامنظم بر خلاف کهکشان‌های بیضوی یا کهکشان‌های مارپیچی مانند کهکشان راه شیری ما، ساختار نامنظمی دارند. Arp ۲۶۳ تکه تکه و ابری است و برخی از مناطق آن به دلیل شکل‌گیری ستاره‌ها درخشان هستند در حالی که مناطق دیگر خالی به نظر می‌رسند. چنین کهکشان‌هایی معمولا به دلیل برهمکنش با کهکشان‌های دیگر شکل می گیرند که زمانی رخ می‌دهد که یک کهکشان عظیم از کنار آن عبور می‌کند و باعث تغییر شکل کهکشان اصلی می‌شود. در مورد Arp ۲۶۳، تصور می‌شود که شکل نامنظم آن در نتیجه‌ی ادغام دو کهکشان ایجاد شده باشد.

آنچه که در مورد این تصویر غیرمعمول است، نحوه ایجاد آن و تاثیری است که بر پراش‌های نور متمایز ناشی از اجرام درخشان می‌گذارد. این پرتوهای نور ناشی از آینه‌ی هابل است که این تلسکوپ از آن برای مشاهده اجسام دور استفاده می‌کند. معمولا تصاویر هابل دارای چهار پراش نور هستند. این در حالی است که در تصاویر تلسکوپ فضایی جیمز وب شش پراش دیده می‌شود. البته در این مورد، می‌توانید هشت پراش نور را از سوی درخشان‌ترین اجرام مشاهده کنید. علت این است که دو مجموعه‌ی مختلف از داده‌ها برای ایجاد این تصویر با هم ترکیب شده‌اند که هر کدام در زاویه متفاوتی گرفته شده‌اند.

درخشش ستاره‌ای تنها در تصویر هابل